Stok Yönetimi Çözümleri
Netamar, stok yönetim çözümlerini işletmelere özel olarak geliştirmektedir. Özel geliştirmeler yapılırken birçok etken göz önünde bulundurulurken, belirli temel standartlar da sunulmaktadır.
Stok yönetimini Netamar’la yapmanın en avantajlı yanı; özel depo kurmak zorunda kalmadan üst düzey hizmet alabilmenizdir. Ürün stoklama alanlarımızın müşteri özelinde komple kullanım hizmetinin yanı sıra birçok ürünün kategorisine uygun olarak daha büyük ortak alanlarda stoklanması da sağlanabilmektedir.
Netamar, esnek iş planları ve üstün stok alanları donanımıyla, işinize özel stok yönetim hizmetleri sunar.
Stok yönetiminin yanı sıra, stok yönetimini nasıl yapması gerektiğini bilmeyen müşterilerimize de ekstra hizmetler sunarak, katma değer sağlamaktayız.
Stok Yönetimi Yapmayı Bilmiyorum, İzlediğiniz Yollar Nelerdir?
Netamar, küçük ve orta ölçekli işletmelere büyük önem göstermektedir. Saha ekiplerimizin yaptığı görüşmeler sonucu; birçok işletmenin ulusal ve uluslararası pazarlama planının olduğunu ancak çoğu işletmenin stok yönetiminde izleyeceği yolu bilemediğini analiz ettik.
Şimdi Netamar’ın stok yönetimi çözümlerini nasıl oluşturduğunu sizlere aktaracağız.
Optimum Stok Düzeyini Belirleme: Netamar, her müşteri özelinde bir optimum stok düzeyi belirlemektedir. Optimum stok düzeyi, bir işletme için en verimli ve kazançlı olacak ürün stok düzeyidir.
Bir işletme için en iyi stok düzeyi belirlenirken, elde stok bulundurma ve elde stok bulundurmama toplam maliyetinin en aza indirilmesi hedeflenmektedir.
Optimum stok düzeyi 3 aşamada ortaya konulmaktadır:
• Tüketici Taleplerinin Analizi: Bir işletme bir ürünü her zaman için tüketiciyi baz alarak üretmektedir. İşletmenin toplam üretimi de tüketim taleplerine göre olacağı için, doğru stok düzeyini belirlemek için tüketim talepleri analiz edilmelidir.
Netamar tüketici talepleri analiz ederken şu 5 ana başlığı ölçmektedir:
1) Ortalama: Uzun dönem işletme satış ortalaması alınmaktadır.
2) Dönemsel: Bir yılın içerisinde aynı zaman periyodunda gerçekleşen satış artışları.
3) Promosyon: Geniş çaplı reklam çalışmaları yapıldığında gerçekleşen satış artışları.
4) Güncel Konumlanma: İşletmenin modaya, toplumsal olaylara ve yeniliklere uyumu neticesinde artan/artacak müşteri talepleri.
5) Ticari Ürünün Yaşam Süresi: bu aşamada Netamar Proje Ekibi, müşteriye sunulan tüm ticari değerlerin sınırlarını araştırır. Birden çok ürün var ise ayrı ayrı değerleme yapılır. Sınırlı süreli üretimlere veya tüketim sürelerine tabi bir ürünse, stok yönetimi için geliştirilecek özel şartlar belirlenerek, en iyi depolama sağlanır.
• Standardize Edilemeyen Etkenler: İşletmelerin ticari ömrü ve ürünlerin talep etkenleri öngörülemeyen faktörlerden etkilenebilmektedir.
Standardize edilemeyen etkenler 2 aşamada değerlendirilmektedir:
1) Dış Etkenler: İşletmenin kontrolünde olmayan, ürünle direkt bağlantısı bulunmayan süreçleri içermektedir. Netamar Proje Ekibi; rakiplerin konumlanmasını, global ve yerel değişimleri, ekonomik tahminleri, doğal afetleri ve salgınları, göz önünde bulundurarak ürün stok planına eklemektedir.
2) İç Etkenler: İşletmenin iç işleyişi, yönetimsel kararları, standart ürün tarzı, çalışanları ve üretim araçları vb. konularının müşteri taleplerine, marka konumlanmasına dolayısıyla da stok yönetimine etkileri analiz edilmektedir.
• Dinamik Stok Planı: Netamar Proje Ekibi, yapılan tüm değerlendirme ve analizler neticesinde, yeni gelişmelere entegre olabilecek bir stok planı ortaya koyar. Bu plan, işletmenin ürettiği her bir ürün için uygulanır.
Plan neticesinde her ürünün makul stok miktarı ve özel depolama şartları belirlenerek Neta Şirketler Grubumuzun tesislerinde stoklanır.
Stok yönetiminde sunduğumuz çözümler, sadece ürünlerin tesislerde stoklanmasını içermemektedir. Yaptığımız detaylı analizler sonucu hemen hemen her işletmenin stok maliyeti azaltma ihtiyacının olduğunu saptadık. Bu çerçevede stok maliyetini düşürmenin çözüm yolu olarak müşterilerimize 6 adım sunmaktayız:
1) Yeterli talep olmayan ürünlerin çıkarılması
2) Ekibimizin analizleri ile üretim giderlerinin ve risklerinin belirlenmesi
3) Lojistik dağıtım faaliyetlerinin stok türüne göre yürütülmesi
4) Ürünlerin, müşteri taleplerinin yanı sıra müşteri talep değişiklikleriyle de değerlendirmeye alınması
5) Optimum stok düzeyinin her ürün için ayrı ayrı belirlenmesi
6) Taşıma ve sevk maliyetlerinin işletmeye özel geliştirilmesi
Netamar, müşterilerinin giderlerini azaltarak katma değer sağlamaya devam etmektedir. Proje ekibimizin çalışmaları ışığında, talep eden her işletme ekstra hizmetlerimizde faydalanarak marka değerini artırabilir.
Dünyadaki işletmelerin lojistik harcamaları ile satış potansiyelleri arasın pozitif bir ilişki olduğu gözlemlenmektedir. İşletmeye özel doğru bir stok yönetimi ve taşıma operasyonuyla hem karlılık artmakta hem de profesyonel bir gelişme ortaya konmaktadır.
Netamar, tüm işletmelere özgü çözüm yolları geliştirmekte, saha ekipleri yönetmekte ve ihtiyaca göre rekabetçi fiyatlarla hizmet vermektedir.
Ekibimizden bilgi almak ve sorularınızı yöneltmek için buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.